شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 18088
بازدید: 387

آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp

در این مقاله قصد دارم تا به یه مقاله دیگه در زمینه وردپرس در خدمت شما باشم تا با کمک هم به آموزش نصب وردپرس روی wamp یا همون لوکال هاست ومپ بپردازیم. شما با استفاده از برنامه wamp درست مثل برنامه Xampp قادر هستید تا یک سایت در حالت آفلاین و بدون نیاز به تهیه هاست و دامنه روی کامپیوتر شخصی خودتون راه‌اندازی کنید و با استفاده از برنامه wamp اقدام به نصب هر نوع اسکریپت و سایت‌ساز از جمله وردپرس کنید و در طراحی سایت که برای مشتریانتون در نظر گرفتید به راحتی یک سایت رو پیاده‌سازی کرده و بعد از نهایی شدن با تهیه یک نسخه پشتیبان عینا به همراه کلیه تنظیمات به هاستی که خریداری کردید منتقل کنید. پس تا اینجای کار مشخص شد که ما میخوایم به نحوه نصب وردپرس در محیط لوکال هاست wamp بپردازیم و در ابتدا به مراحل نصب برنامه wamp در محیط ویندوز بپردازیم و بعد از اون با ساخت پایگاه داده سایت وردپرسی خودمون رو در لوکال هاست راه‌اندازی کنیم و در نهایت به بررسی خطاهای رایج که میتونه تو برنامه wamp برای شما پیش بیاد بپردازیم تا راه حل مشکلات احتمالی که میتونه هنگام استفاده از برنامه wamp براتون رخ بده رو به راحتی حل کنیم.

توجه : این مطلب آموزشی در تاریخ 7 بهمن 1398 مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفته است.

راستی اگر هاست رو از قبل خریداری کردین بهتره که به آموزش های نحوه نصب وردپرس روی دایرکت ادمین یا نحوه نصب وردپرس روی سی پنل مراجعه کنید، اگر هنوز هاست تهیه نکردین ادامه این آموزش رو مطالعه کنید.

لوکال هاست چیه؟ و چرا باید از اون استفاده کنیم؟

خب همونطوری که در نصب وردپرس در لوکال هاست Xampp اشاره کردم لوکال هاست این امکان رو برای شما فراهم میکنه تا با استفاده از نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز که همون مفسر و سرور آپاچی ما در رایانه شخصیمون هستند به راحتی قادر باشیم تا فضای موجود در کامپیوتر خودمون رو درست مثل یک هاست در نظر بگیریم و با استفاده از پایگاه داده Mysql و نصب php و سایر موارد مورد نیاز اقدام به پردازش اطلاعات و مشاهده خروجی کدهای php کنیم. در برنامه Wamp هم شما قادر هستین تا درست مثل محیط لوکال هاست که با برنامه Xampp ایجاد کردین با مراجعه به آدرس localhost در مرورگرتون به محیط لوکال دسترسی پیدا کرده و یک سایت رو در اون طراحی و پیاده‌سازی کنید.

پس بدون اینکه به توضیحات اضافه دیگه‌ای پرداخته بشه مطمئنا تا اینجای کار متوجه شدید که برنامه wamp این قابلیت رو برای شما فراهم میکنه تا با فراهم کردن بستر مناسب و مورد نیاز php، پایگاه داده Mysql و در نهایت یه سرور آپاچی بتونید تا سایتی رو در حالت آفلاین روی رایانه شخصیتون راه‌اندازی کنید. بزرگترین مزیت استفاده از لوکال هاست هم اینه که شما نیازی به صرف هزینه برای خرید هاست و دامنه ندارید و میتونید عینا سایتی رو داخل کامپیوتر خودتون بسازید و باهاش کار کنید و تنها تفاوتی که داره اینه که دیگران قادر نیستن تا با وارد کردن آدرس سایت در لوکال از طریق کامپیوتر خودشون سایت رو مشاهده کنن، البته با یه ترفندهایی مثل شبکه کردن کامپیوترها شما میتونید این کار رو انجام بدین که امروزه تو آموزشگاه‌هایی که به صورت حرفه‌ای بدر زمینه طراحی سایت مشغول هستند دانشجوها قادر هستند تا با همین روش سایت‌های همدیگه رو مشاهده کنند.

از wamp استفاده کنیم یا xampp؟

اینکه بخواهید از برنامه xampp استفاده کنید و یا اینکه از برنامه ‌wamp ممکن است با مطالعه این دو مقاله چنین سوالی برای شما پیش بیاد و بگین که کدوم مناسبتره؟ با استفاده از کدوم میتونم راحت‌تر باشم؟ و از این دست سوالات که برای هر کاربر تازه‌کاری به وجود میاد. در پاسخ به این سوال باید گفت که در اصل کار این دو برنامه هیچ سنخیتی وجود نداره و هردو کاری که انجام میدن اینه که یک محیط لوکال هاست که لازمه اون پایگاه داده mysql، سرور آپاچی و php هست رو در اختیار شما قرار میدن. اما چیزی که در این بین مهمه اینکه که سیستم شما چه مقدار قدرت پردازش بالایی رو داشته باشه. برنامه Wamp همونطور که از اسم اون مشخصه و اولش با W آغاز شده نشون دهنده اینه که صرفا برای ویندوز مناسبه و برای سیستم عامل‌های دیگه‌ای همچون لینوکس و مک در دسترس نیست، بنابراین به شخصه پیشنهاد میکنم که اگر کاربر ویندوز هستید از wamp استفاده کنید. اما در مقابل برنامه xampp علاوه بر ویندوز از سایر سیستم عامل های دیگه مثل لینوکس و مک هم پشتیبانی میکنه و مزیت دیگه‌ای که داره اینه که نسخه‌های php، سرور آپاچی و پایگاه داده در xampp به‌روزتر از wamp است. اما به طور کلی اگر قصد دارید تا در محیط ویندوز استفاده کنید wamp براتون مناسبه و سبک‌تر هم هست. خود من با نصب برنامه xampp بر روی کامپیوتر هنگام شروع و اجرای برنامه به دلیل پایین بودن سخت افزار و قدرت پردازش سیستم با کندی مواجه بودم و علاوه بر اون هنگامی که به مدت طولانی ازش استفاده میکردم برنامه به طور کلی با هنگی مواجه میشد. پس سخن آخر اینه که شما هم از wamp استفاده کنید، اما اگر به‌روز بودن مفسرها و آپاچی براتون مهمه میتونید از xampp استفاده کنید و بدون مشکلی از اون بهره‌مند بشید.

به معنای ساده‌تر xampp از نظر مصرف حافظه رم بهتر هستش و میتونه با قدرت بهینه‌تری عمل کنه و در مقابل wamp از نظر مصرف حافظه هارد مدیریت بهتری رو به شما میده، چون xampp برای داشتن سرویس ftp و… حجم بیشتری رو مصرف میکنه از یه طرف دیگه xampp از نظر ست کردن تنظیمات دلخواه مناسب‌تر میتونه عمل کنه. بنابراین با این تفاسیر میتونید یکی از این دو گزینه رو برای استفاده در ویندوز انتخاب کنید.

آموزش نصب wamp

برای نصب وردپرس در لوکال هاست wamp لازمه تا ابتدا ما برنامه wamp رو دریافت کرده و بر روی سیستم عاملی که داریم نصب و راه‌اندازی کنیم. پس شما برای اینکه بتونید تا اقدام به نصب وردپرس در لوکال هاست کنید لازمه تا موارد زیر رو دریافت کنید.

  • دانلود آخرین نسخه برنامه wamp برای سیستم عامل کامپیوتر
  • نصب و راه‌اندازی برنامه wamp
  • دانلود آخرین نسخه وردپرس از سایت رسمی
  • ایجاد پایگاه داده وردپرس و نصب آن

آموزش تصویری نصب wamp

برای شروع کار ابتدا با مراجعه به آدرس http://www.wampserver.com/en/#download-wrapper آخرین نسخه برنامه wamp رو برای سیستم عامل خودتون که در حال حاضر استفاده می‌کنید مشابه تصویر زیر دانلود کنید. در این آموزش به نحوه نصب نسخه 3.0.6 wamp در محیط ویندوز میپردازیم که نسخه php در این برنامه در حال حاضر روی 7.0.10 قرار داره.

دانلود برنامه wamp

همونطوری که در کادر قرمز رنگ مشخص شده میتونید بر اساس نسخه سیستم عامل ویندوز که 32 بیت یا 64 بیت هست برنامه رو دانلود کنید، دقت کنید اگر نسخه ویندوز شما 32 بیت باشه نباید از نسخه 64 بیت استفاده کنید اما اگر نسخه ویندوز شما 64 بیت هست میتونید از هر دو نسخه استفاده کنید. نسخه ویندوز من 64 بیت هستش که روی دکمه زرد رنگ سمت چپ که برای این نسخه هستش کلیک میکنم. با کلیک روی این دکمه پنجره‌ای براتون مثل تصویر زیر باز میشه که لازمه با کلیک روی دکمه download directly به لینک دانلود مستقیم برنامه هدایت شده و در صفحه‌ای که باز میشه 5 ثانیه منتظر بمونید تا دانلود برنامه شروع بشه و اون رو ذخیره کنید.

دانلود برنامه wamp

برای نصب برنامه wamp پس از دانلود فایل مشابه سایر نرم‌افزارهای ویندوز کافیه تا روی فایل EXE دابل کلیک کنید تا برای عملیات نصب آماده اجرا بشه. پس از کلیک بر روی فایل نصبی پنجره‌ای مشابه تصویر زیر براتون باز میشه، که باید زبان مورد نظرتون رو انتخاب کنید، در حالت پیشفرض زبان برنامه روی انگلیسی هست که ما هم بدون تغییری اونو انتخاب میکنیم و با انتخاب دکمه Ok وارد مرحله بعد میشیم.

در مرحله بعد قوانین و مقررات مربوط به برنامه شرح داده شده که لازمه برای استفاده از برنامه اونها رو تایید کنیم بنابراین در پنجره ای که به شکل زیر براتون باز ابتدا گزینه I accept the agreement رو انتخاب کنید و سپس روی دکمه Next کلیک کنید تا به مرحله بعدی هدایت شوید.

آموزش نصب wamp در ویندوز

در مرحله بعدی اطلاعات برنامه و موارد مورد نیاز برای اجرای برنامه wamp نمایش داده میشه که باید بر روی ویندوز شما نصب و همچنین از به‌روزترین نسخه موجود استفاده کنید. بنابراین در این مرحله هم مثل تصویر زیر کافیه تا روی دکمه Next کلیک کنید تا وارد مرحله بعد بشید.

آموزش نصب برنامه wamp

با گذشتن از این مرحله به مرحله‌ای میرسید که باید درایو و پوشه‌ای که قصد دارید تا برنامه wamp در اون نصب بشه رو انتخاب کنید بنابراین با کلیک روی دکمه Brows از قسمت تعیین شده پوشه دلخواه موجود در درایو مورد نظر از پارتیشن‌بندی فضای کامپیوتر رو انتخاب کنید و روی دکمه Next کلیک کنید.

آموزش نصب wamp

بعد از گذشتن از این مرحله در مرحله بعد هم میتونید نام پوشه دلخواهتون برای قرار گرفتن برنامه wamp در منوی استارت ویندوز رو به دلخواه خودتون تعیین کنید. بنابراین با کلیک روی دکمه Brows میتونید تا بین دایرکتوری‌های موجود در استارت ویندوز گشتی بزنید و پوشه دلخواه خودتونو انتخاب کنید.

آموزش نصب برنامه ومپ

با کلیک روی دکمه Next وارد مرحله‌ای میشوید که به شما میگوید برای نصب آماده‌اید یا نه، البته اگر تمامی موارد مورد نیاز برای نصب Wamp به درستی بر روی سیستم شما نصب و فعال باشد به این گزینه خواهید رسید و خطایی به شما نمایش داده نخواهد شد.

آموزش نصب ومپ در ویندوز

بعد از گذشتن این مرحله یعنی با کلیک روی دکمه Install به مرحله بعد هدایت میشید که عملیات نصب ومپ در ویندوز شروع میشه، در طول این مدت میتونید تا لحظاتی رو با گوش دادن به موسیقی آرامش بخش بگذرونید تا ذهنتون به آرامش خوبی برسه.

نصب ومپ در ویندوز

در حین نصب ومپ در ویندوز دو پنجره پشت سر هم به شما نمایش داده میشه که از شما میخواد مرورگر پیشفرض برای نمایش لوکال هاست در برنامه و ویرایشگر متن پیشفرض خودتون رو انتخاب کنید، بنابراین کافیه تا با کلیک بر روی دکمه Yes در هر دو پنجره به ترتیب مرورگر پیشفرض و برنامه ویرایشگر متن همچون notepad یا سابلایم تکست و هر نوع برنامه ویرایشگر متن و کد که در ویندوز نصب دارید رو انتخاب کنید.

انتخاب مرورگر پیشفرض و ویرایشگر در برنامه ومپ

در صورت عدم دسترسی به فایروال توسط برنامه wamp هم ممکنه تا مثل مرحله‌ای که در نصب برنامه xampp مشاهده کردید پنجره‌ای به شما نمایش داده بشه و از شما بخواد که دسترسی به فایروال برای برنامه wamp رو براش صادر کنید، بنابراین برای این کار کافیه تا با کلیک روی دکمه Allow access قابلیت دسترسی به فایروال رو تعیین کنید.

دسترسی به فایروال در ومپ

پس از تکمیل شدن مرحله لود در هنگام نصب برنامه wamp پنجره‌ای حاوی اطلاعات هنگام نصب برنامه به شما نمایش داده میشه که مشابه تصویر زیر کافیه تا با کلیک روی دکمه Next به مراحل نهایی نصب ومپ در ویندوز هدایت بشین.

آموزش تصویری نصب ومپ

خُب، اینجا لازمه تا یه تبریک بهتون بگم، شما با موفقیت تونستید تا با عبور از این مرحله به انتهای نصب برنامه wamp در ویندوز برسین که کافیه روی دکمه Finish کلیک کنید تا مراحل نصب به صورت کامل به انتها برسد.

نصب ومپ در ویندوز

خب عملیات نصب با موفقیت به پایان رسید، حالا برای اجرای برنامه Wamp کافیه تا با دابل کلیک کردن اون رو اجرا کنید و یا اینکه با مراجعه به Taskbar ویندوز با کلیک روی آیکون Wamp که در ابتدا به رنگ قرمز هست کلیک کنید. قرمز بودن آیکون به این معنی است که سرور آپاچی و mysql خاموش هستند و برای اجرای اونها درست مثل برنامه xampp لازمه تا اقدام به ران کردن و start آنها کنید. بنابراین با کلیک روی آیکون گزینه start all services رو انتخاب کنید تا کلیه موارد مربوط به اجرای محیط لوکال هاست wamp روشن بشه و منتظر بمونید تا بعد از زرد شدن آیکون ومپ رنگ اون به سبز تغییر کنه که نشون از اجرای صحیح و کامل لوکال هاست در رایانه شخصی شما است.

نصب و اجرای برنامه wamp در ویندوز

بعد از روشن شدن لوکال هاست برای اینکه مطمئن بشین تا مراحل نصب و راه‌اندازی به درستی اجرا شده است مرورگر خود را باز کرده و به آدرس localhost مراجعه کنید و یا اینکه مشابه تصویر فوق از منوی wamp روی گزینه Localhost که در کنار آیکون home قرار دارد به محیط لوکال هدایت شوید. در صورت کارکرد صحیح برنامه wamp محیط لوکال هاست به صورت زیر برای شما نمایش داده میشود که قادر خواهید بود تا با مراجعه به بخش‌های مختلف آن نسبت به مدیریت تنظیمات محیط لوکال هاست در wamp بپردازید و تغییرات خود را در آن اعمال کنید.

لوکال هاست ومپ wamp

نصب وردپرس در لوکال هاست wamp

حالا بعد از اینکه با موفقیت محیط لوکال هاست رو اجرا کردید و به درستی تونستید به لوکال هاست دسترسی داشته باشید نوبت به نصب وردپرس میرسه، بنابراین برای نصب وردپرس پیش از هر کاری لازمه تا یک پایگاه داده در لوکال هاست ایجاد کنید. برای این منظور به آدرس localhost/phpmyadmin مراجعه کنید و یا اینکه با کلیک بر روی آیکون wamp در taskbar ویندوز گزینه phpmyadmin رو انتخاب کنید. بعد از مراجعه به این آدرس از شما میخواد تا اطلاعات ورود که شامل نام کاربری و کلمه عبور هست وارد کنید. از اونجاییکه با نصب برنامه wamp محیط پایگاه داده mysql رمزی از شما نمیخواد تا در اون وارد کنید صرفا کافیه تا نام کاربری پایگاه داده که همون root هست رو وارد کنید و فیلد رمز رو خالی بگذارید و در نهایت با کلیک روی دکمه Go به محیط پایگاه داده هدایت شوید.

ورود به phpmyadmin در لوکال هاست wamp

حالا برای ساخت پایگاه داده وردپرس مشابه تصویر زیر میتونید از منویی که در سمت چپ قرار داره یعنی گزینه New کلیک کنید تا صفحه ساخت پایگاه داده براتون نمایش داده بشه و یا اینکه از تب بالا روی گزینه Database کلیک کنید تا در نهایت باز هم همین بخش برای شما نمایش داده بشه. همونطور که در تصویر مشاهده می‌کنید کافیه تا در فیلد Create Database نام پایگاه داده خودتونو به صورت لاتین وارد کنید و در نهایت با کلیک بر روی دکمه Create چند لحظه‌ای تامل کنید تا پایگاه داده شما ساخته شود. در اینجا ما پایگاه داده رو با نام mizbanfa انتخاب کردیم که قراره از این نام در قسمت کانفیگ و راه‌اندازی وردپرس در لوکال هاست استفاده کنیم. بنابراین دقت کنید تا اسم پایگاه داده به درستی وارد شده باشه تا با خطایی مواجه نشوید.

آموزش ساخت پایگاه داده در wamp

بعد از اینکه پایگاه داده شما ساخته شد نوبت اینه که وردپرس رو دانلود کنید و در مکانی که قصد دارید نصب کنید قرار بدین، بنابراین برای این کار به وبسایت https://fa.wordpress.org مراجعه کرده و مشابه تصویر زیر آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید. در حال حاضر نسخه وردپرس روی 4.8 می‌باشد که ممکنه الآن که شما از این آموزش استفاده میکنید نسخه‌های دیگه‌ای منتشر شده باشه، و یک نکته مهم دیگه اینکه مثل همیشه دقیت کنید که وردپرس را از منبع اصلی آن دانلود کنید و به هیچ وجه از منابع دیگر برای نصب وردپرس استفاده نکنید. چه بسا که ممکنه افرادی برای سوءاستفاده بیان و با قرار دادن کدهای مخرب باعث ایجاد مشکل در سایت شما شوند.

دانلود وردپرس

بعد از دانلود وردپرس به مسیری که برنامه wamp را در آن نصب کردید مراجعه کنید تا یک پوشه جدید برای سایت وردپرسی جدید خود بسازید و فایل دانلود شده وردپرس را در آن قرار دهید. در این آموزش من برنامه wamp را در درایو C ویندوز نصب کردم بنابراین به آدرس c:\wamp64 مراجعه میکنم با مراجعه به این پوشه پوشه‌ای با عنوان www قرار داره که هر چیزی که در این مسیر قرار بگیره در لوکال هاست قابل نمایش دادن است. بنابراین اگر من قصد دارد تا وردپرس خود را در مسیر localhost/mizbanfa نصب کنم لازم است تا به پوشه www مراجعه کرده و پس از سایخت یک پوشه با نام mizbanfa محتویات وردپرس را در آن قرار دهم. پس یک پوشه با نام انتخابی خود بسازید و سپس فایل دانلود شده وردپرس که در حالت zip. قرار دارد را در آن کپی و از حالت زیپ خارج کنید، خواهید دید که پوشه دیگری با نام wordpress در پوشه انتخاب شده نمایش داده میشود بنابراین وارد پوشه wordpress شده و کلیه فایل‌های موجود در آن را با استفاده از قابلیت cut سیستم عامل به پوشه ساخته شده که در این آموزش mizbanfa می‌باشد منتقل کنید.

نصب وردپرس در لوکال هاست wamp

بعد از انتقال فایل‌ها خواهید دید که فایلی با عنوان wp-config-sample.php در آن وجود دارد نام آن را به wp-config.php تغییر دهید و سپس با استفاده از یک برنامه ویرایشگر متن همچون notepad فایل مورد نظر را باز کرده و اطلاعات پایگاه داده را در آن وارد کنید. اطلاعات پایگاه داده در اینجا همان دیتابیسی میباشد که با نام mizbanfa در قسمت phpmyadmin با کمک هم به ساخت آن پرداختیم.

آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp

DB_NAME: این بخش شامل نام پایگاه داده وردپرس شماست که در صفحه phpmyadmin یا همدیگه یک دیتابیس با عنوان mizbanfa ساختیم، بنابراین کافیه تا مشابه نمونه فوق نام پایگاه داده خودتونو به جای اون وارد کنید که در اینجا نام پایگاه داده ما mizbanfa می‌باشد.

DB_USER: این بخش نیز شامل نام کاربر پایگاه داده وردپرس می‌باشد، در حالت پیشفرض نام یوزر پایگاه داده در زمپ root می‌باشد بنابراین مانند نمونه نیز به جای یوزر پایگاه داده عبارت root را وارد کنید.

DB_PASSWORD: از آنجایی که در ساخت پایگاه داده با استفاده از برنامه زمپ پسوردی انتخاب نمیشه این گزینه باشد خالی گذاشته بشه، بنابراین عبارت password_here را از آن حذف کرده و خالی بگذارید.

پس از اینکه به درستی موارد مورد نظر وارد شد فایل مورد نظر را با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + S ذخیره کنید تا اطلاعات مربوط به پایگاه داده وردپرس که شامل نام پایگاه داده، نام کاربر پایگاه داده و رمز پایگاه داده میشه ذخیره بشه، سپس مرورگر خودتونو باز کنید و پس از /localhost نام پوشه‌ای که وردپرس در آن قرار داره وارد کنید. در اینجا پوشه ما با عنوان mizbanfa ذخیره شده، بنابراین برای دسترسی به وردپرس و ادامه نصب مراحل وردپرس باید به آدرس localhost/mizbanfa مراجعه کنیم.

آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp

پس از مراجعه به این آدرس صفحه پیش‌رو برای شما نمایش داده میشه که میتونید اطلاعات مربوط به سایتتونو در اون وارد کنید که شامل موارد زیر میشه:

عنوان سایت: در این فیلد عنوانی که برای سایت در نظر گرفتید وارد کنید. این عنوان همون Title وبسایت شما رو تشکیل میده که با مراجعه به صفحه اصلی سایت در عنوان صفحه مرورگر نمایش داده میشه.

نام کاربری: نام کاربری مدیر سایت رو در این فیلد وارد کنید. در نگهداری و حفظ این نام کاربری دقت کافی داشته باشید چرا که برای ورود به پیشخوان وردپرس و مدیریت سایت با این نام کاربری نیاز داریم.

رمز انتخابی: رمز مورد نظر برای ورود به محیط پیشخوان وردپرس رو وارد کنید. سعی کنید تا از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، سمبل‌ها و حروف بزرگ و کوچک میشه استفاده کنید تا از امنیت بالایی برخوردار باشه.

ایمیل: در این فیلد هم ایمیل خودتونو وارد کنید. از این ایمیل برای اطلاع‌رسانی وردپرس و موارد دیگه همچون بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده میشه که در مقاله‌های بعدی به صورت مفصل در مورد اون بحث خواهیم کرد.

با فعال و غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو هم میتونید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو رو کنترل کنید که عملا در محیط لوکال هاست کاربردی نداره، اما از اونجایی که ممکنه بخواهید تا پس از ساخت سایت در لوکال هاست و نهایی شدن طراحی سایتتونو به هاست منتقل کنید بنابراین تغییری در این گزینه ایجاد نکنید و بگذارید در حالت پیشفرض باقی بمونه. البته پس از انتقال به هاست قادر هستید تا با مراجعه به تنظیمات وردپرس آن را تغییر دهید و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. در نهایت بر روی دکمه راه‌اندازی وردپرس کلیک کرده و منتظر بمونید تا عملیات نصب انجام گیرد.

نصب وردپرس در لوکال هاست wamp

خب مراحل نصب وردپرس با موفقیت به پایان رسید، حالا با کلیک بر روی دکمه ورود به صفحه ورود به پیشخوان وردپرس مراجعه کنید و اقدام به مدیریت و مشاهده سایتی که در لوکال هاست قصد راه‌اندازی ان را دارید مراجعه کنید. برای ورود به پیشخوان وردپرس کافیه تا نام کاربری و رمز انتخابی که در مرحله قبل انتخاب کردید را در فرم ورود وارد کرده و وارد پیشخوان وردپرس شوید. اگر برای اولین بار است که از وردپرس استفاده میکنید شما با ورود به پیشخوان با صفحه‌ای مانند صفحه زیر روبه‌رو میشوید.

آموزش نصب وردپرس در ومپ

رفع خطاهای موجود در هنگام نصب wamp ومپ

خب همونطور که در ابتدای آموزش اشاره شد در ادامه به بررسی مشکلاتی که در هنگام استفاده از برنامه wamp server عموما بین کاربران رخ میده میپردازم تا با استفاده از راهکارهای موجود بدون هیچگونه خطایی اقدام به رفع مشکلات موجود در برنامه wamp کنید. خطاهایی که در ادامه مشاهده میکنید عموما جزو تاپیک‌ها و دیدگاه‌هایی هستند که در فروم‌ها و انجمن‌های وردپرس بیشتر کاربران با این مشکلات مواجه شدن و با مطرح کردن این مشکلات در صفحات مختلف تونستن تا با کمک و همیاری جامعه دوستداران وردپرس مشکلات خودشونو برطرف کنند که ما هم قصد داریم تا با کمک همدیگه جهت رفع مشکلات و خطاهای موجود در برنامه ومپ بپردازیم.

رفع خطای سبز نشدن آیکون wamp

یکی از رایج‌ترین مشکلات و خطاهای موجود در برنامه wamp سبز نشدن و یا به عبارتی همون روشن نشدن پایگاه داده و سرور آپاچی ومپ در محیط لوکال هاست هستش که مشابه برنامه xampp بیشترین دلیل که باعث میشه تا آیکون برنامه سبز نشه اشغال شدن پورت 80 در کامپیوتر شما است. هنگامی که شما روی آیکون برنامه wamp کلیک میکنید تا اونو استارت بزنید و شروع نید به طراحی و مدیریت سایتتون در محیط لوکال هاست ومپ در کمال ناباوری میبینید که آیکون برنامه به رنگ زرد یا قرمز تبدیل میشه و هرکاری میکنید به رنگ سبز در نمیاد تا بتونید اقدام به کار در محیط لوکال هاست wamp کنید. پورت 80 میتونه تا توسط برنامه‌های دیگه‌ای همچون اسکایپ اشغال بشه چرا که این برنامه هم برای اجرا در محیط ویندوز از پورت 80 استفاده میکنه، وقتی آیکون برنامه زرد باشه به این معنی است که یکی از سرویس‌های آپاچی و یا پایگاه داده شما روشن نمیشود، اگر هم قرمز باشد به معنی این است که هیچ یک از سرویسهای آپاچی و پایگاه داده در لوکال هاست اجرا نشده و عملا سرور در محیط رایانه شما خاموش شده است.

اولین راهکاری که میتونید انجام بدین بررسی اشغال بودن و یا نبودن پورت 80 است، بنابراین برای این کار روی آیکون ومپ کلیک کنید و سپس به منوی Apache مراجعه کرده و بعد Service رو انتخاب کرده و در نهایت test port 80 را بزنید، اگه با پیغام Your port 80 is actually used by : مواجه شدید به این معنی است که پورت 80 در سیستم شما مشغول شده و باید آن را آزاد کنید، در ضمن برای راحتی کار پایین این پیغام نام نرم افزاری که این پورت توسطش اشغال شده هم نوشته شده که باید پورت 80 را از آن پس بگیرید. برای آزاد سازی پورت 80 در ومپ می‌توانید تا با مراجعه کردن به مسیر Control Panel> Administrative Tools> Services مراجعه کنید و سپس با انتخاب گزینه automatic آنها را به manual تغییر دهید. دلیل این کار هم اینه که وقتی سیستم شما ری‌استارت میشه به صورت خودکار برنامه مورد نظر آماده کار شده و پورت 80 رو اشغال میکنه بنابراین وقتی بر روی حالت اتوماتیک باشه همیشه پورت 80 در سیستم شما مشغول است اما اگر بر روی حالت دستی باشد تا زمانی که در حال اجرای برنامه نباشید پورت 80 توسط برنامه مورد نظر اشغال نخواهد شد.

راهکار دوم که میتونید انجام بدین تغییر پورت 80 در برنامه wamp هست که برای این کار میتونید روی آیکون wampserver کلیک کرده و با انتخاب گزینه Apache گزینه httpd.conf را انتخاب کنید، سپس در فایل مورد نظر به دنبال Listen 80 بگردید و 80 را به 8080 و یا هر عدد دیگری تغییر داده و آن را ذخیره کنید. پس از ذخیره کردن فایل مورد نظر یک بار با کلیک روی آیکون ومپ کلیه سرویس‌های آپاچی و پایگاه داده را خاموش کرده و مجددا آنها را روشن کنید تا مشکل برطرف شود. اما دقت داشته باشید که بعد از تغییر دادن پورت 80 به این روش برای دسترسی به محیط لوکال هاست در wamp باید به آدرس localhost:8080 مراجعه کنید.

رفع خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده وردپرس در لوکال هاست wamp

خطای عدم اتصال به پایگاه داده وردپرس در برنامه ومپ نیز درست مشابه برنامه xampp میتونه رخ بده و برای رفع اون باید از تمام راهکارهای موجود که میتونه شامل بررسی کردن فایل wp-config.php وردپرس و اطمینان از صحت اطلاعات دیتابیس، خطا در اجرای پایگاه داده mysql و سایر موارد باشد. بنابراین اولین کاری که می‌کنید درست مشابه رفع این خطا در برنامه xampp فایل wp-config.php موجود در مسیری که وردپرس در ان نصب شده رو باز کنید و در خط‌هایی که اطلاعات دیتابیس مشابه زیر در اون قرار داده شده را با نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده و رمز پایگاه داده مطابقت دهید تا از صحت این اطلاعات اطمینان کامل پیدا کنید.

define('DB_NAME', 'database-name');
define('DB_USER', 'database-username');
define('DB_PASSWORD', 'database-password');
define('DB_HOST', 'localhost');

اگر مطمئن شدید که اطلاعات به صورت صحیح وارد شده کد زیر را در مکان مناسبی از فایل wp-config.php قرار بدین تا اقدام به بهینه سازی و تعمیر پایگاه داده وردپرس کنید.

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

حالا به آدرس localhost/SITE_NAME/wp-admin/maint/repair.php مراجعه کنید، دقت کنید به جای SITE_NAME باید نام پوشه‌ای که وردپرس در اون نصب شده وارد کنید. با مراجعه به این صفحه، صفحه زیر برای شما باز خواهد شد که کافیه با کلیک روی دکمه Repair Database دیتابیس سایت وردپرسی خودتونو تعمیر کنید، یا با انتخاب دکمه Repair and optimize Database هم میتونید تا علاوه بر تعمیر پایگاه داده اقدام به بهینه‌سازی پایگاه داده وردپرس کنید.

رفع مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده وردپرس

اما اگر باز هم مشکل شما برطرف نشد ممکنه تا به دلیل خطایی در برنامه wamp قادر باشید تا از طریق آی‌پی به مدیریت سایت در محیط لوکال هاست دسترسی داشته باشید، بنابراین میتونید تا کد زیر را در فایل wp-config.php قرار دهید تا از طریق آی‌پی قادر به دسترسی به سایت باشید. اگر به این روش مشکلتون برطرف شد جای نگرانی نیست و میتونید از همین طریق اقدام به ادامه کار و طراحی برای سایتی که در لوکال هاست wamp ایجاد کردید ادامه دهید.

define('DB_HOST', '127.0.0.1:8889');

حال آی‌پی 127.0.0.1:8889 را در آدرس مرورگر وارد کرده و به اون مراجعه کنید تا سایت رو مشاهده کنید.

ممکنه تا این مشکل به خاطر خطایی در اجرای پایگاه داده mysql وردپرس نیز رخ بده، بنابراین برای اینکه مطمئن بشید تا mysql در سیستم شما به درستی نصب شده یک فایل با نام testconnection.php در پوشه‌ای که وردپرس در آن نصب شده است ایجاد کرده و کدهای زیر را در آن قرار دهید. دقت کنید که نام کاربری، یوزر و کلمه عبور را در این قطعه کد تغییر داده باشید.

<?php
$link = mysql_connect('localhost', 'root', 'password');
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
echo 'Connected successfully';
mysql_close($link);
?>

حال فایل مورد نظر را با مراجعه به آدرس آن فراخوانی کنید، در صورتی که مشکلی در پایگاه داده شما وجود نداشته باشد پیغام Connected successfully به شما نمایش داده خواهد شد.

رفع خطای msvcr dll هنگام نصب wamp

این خطا به دلیل عدم وجود فایل‌های لازم در هنگام نصب wamp در کامپیوتر رخ میدهد که تنها راهکار آن این است که اقدام به نصب برنامه‌ها و فایل‌های مورد نیاز کنیم تا مشکلات ما نیز برطرف شوند. سرور آپاچی برای اجرا شدن نیاز به یک سری فایل‌ها با فرمت dll. داره که در صورتی که بر روی کامپیوتر شما وجود نداشته باشه با این خطا مواجه میشوید، که از جمله فایلهای dll مهم برای اجرای Apache میتونم به MSVCR110 و MSVCR100 اشاره کنم. بنابراین اگر مشابه تصویر زیر با خطای msvcr dll در برنامه ‌wamp مواجه شدید به ترتیب زیر عمل کنید.

رفع خطای msvcr dll در ومپ

برای رفع خطاهای dll باید از ++Microsoft Visual C مخصوص اون نرم افزار استفاده کنید این نرم‌افزار یکی از نیازمندیهای سرور آپاچی است که برای اجرای آپاچی در محیط لوکال هاست wamp به اون نیاز داریم. بنابراین با مراجعه به وبسایت رسمی مایکروسافت در این آدرس اقدام به دانلود اون برای سیستم عامل مورد استفاده کرده و در نهایت با نصب آن مشکل را برطرف کنید.

اگر می خواید وردپرس رو روی یه هاست بهینه، قدرتمند و سازگار داشته باشید روی تصویر زیر کلیک کنید:

 

سخن پایانی…

امیدوارم تا توسط این آموزش تونسته باشید تا اقدام به نصب وردپرس در لوکال هاست wamp کنید و بدون هیچگونه خطا و مشکل خاصی سایت وردپرسی خودتون رو در محیط لوکال هاست wamp طراحی و پیاده سازی کنید، در صورتی که هرگونه سوال یا مشکلی در این زمینه دارید خوشحال میشم تا از طریق دیدگاه‌های این مقاله در رابطه با نصب وردپرس در لوکال هاست بتونم تا در کوتاهترین زمان ممکن شما رو راهنمایی کنم.


کانال تلگرام ما صفحه اینستاگرام ما